Han lever och är jublande glad…

Idag för första gången sedan oroligheterna i Iran klev den andlige ledaren och vandrande vålnaden Khamenei upp på scenen under fredagsbönen i Tehran och såg jublande glad ut.

Den gamle mannen som vanligtvis ser lite bister ut såg idag jublande glad och segerviss ut. Anledningen till det var att han trodde att det iranska folket har fått upprättelse och den islamiska revolutionen äntligen är på väg att sprida sig.

Han nämnde händelserna i Tunisien, Jordanien och inte minst i Egypten. Khamenei gjorde inga försök att dölja sin förakt för främst Ben Ali och Mubarak.

Han förklarade att både Ben Ali och Mubarak var antimuslimer som gärna samarbetade med sionister, USA och kväste muslimer i sina egna länder.

Och Khamenei all anledning att vara glad. Även om inget tyder på att islamister kommer att ta över i Tunisien eller Egypten så är det maktvakuum som uppstår i dessa länder knappast till nackdel för regimen. Om Irak och Afghanistan lärde USA ”counterinsurgency tactics” så lärde regimen i Tehran sig hur man fyller ett maktvakuum.

Irak och Afghanistan gick ifrån att vara länder där regimen inte hade något inflytande till att bli en stark maktfaktor och regimen tror sig kunna spela samma roll i alla fall i Egypten.

Samtidigt innebär oroligheterna i arabvärlden att dessa länder nu måste lägga ner tid och energi på interna angelägenheter samtidigt som det är dit omvärldens tid och uppmärksamhet riktas.

Med andra ord så har året börjat mycket bättre för Khamenei än han vågade tro för sexmånader sen.

Annonser

2 svar till “Han lever och är jublande glad…

  1. Snaran dras hårdare runt den sekellånga teknodiktaturen som med krig,mord,övergrepp grov våldtagit jordens mänskliga och naturliga tillgångar. Den EouroAmerikanska diktaten håller på bokstavligen rinna i sanden och folket kommer att frigöra sig ur oket av den dekadenta förtrycket. Rättsstater som med uppoffring, tålamod,förlåtande, respekt byggt upp modeller som förebild har stor värde för förtryckta nationer attackeras av den Sve-Israeliska media-indusr- finansiella komplexet.
    Dina ord är beställda av en del som avlönar dig, det borde finnas någon skillnad mellan knäcksoldater som mördar i Irak, Afghanistan, Sudan,…. och en journalist, ty distinktionen mellan Amerikansk mördare o Svensk är försumbart.

  2. Aster, knappra lite psykofarmaka och tagga ner ett par hekton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s