Stor framgång för regimen…

Regimen firar idag en stor triumf. Man har nämligen lyckats gripa terroristgruppen Jundullahs ledare Abdolmak Rigi. Rigi greps imorse när han var påväg från Dubai till Kyrgizstan och har nu förts till Iran.

Enligt regimen gick gripandet lugnt till och aktionen ska ha planerats under en längre tid. Jundullah har tagit på sig en rad terrorattacker mot främst säkerhetsstyrkor i Iran men har också gjort sig skyldiga till kidnappning, sabotage och rån.

Gripandet måste ha föregått av att regimen lyckats infiltrera Junduallah som bara för 5 månader sedan i en attack lyckades döda 15 högt uppsatta revolutionsgardister. Regimen har tidigare (på hyffsat goda grunder) beskyllt USA för att indirekt ha stött och uppmuntrat Jundullahs verksamhet.

Att regimen nu lyckats fånga Jundullahs unga och karismatiske ledare är en riktigt stor triumf för Ahmadinejad.

Gripandet…

Jag hittar inga detaljer ännu kring själva gripandet men man kan gissa att den varit spektakulär – hämtat från den turkiska underrättelsetjänstens spelbok i gripandet av Özcalan.

Två teorier finns. Antingen fick regimen hjälp utifrån att göra gripandet eller så lyckades man själva infiltrera gruppen.

Antigen fick regimen underrättelse hjälp med att fånga Rigi eller så lyckades man själva infiltrera gruppen.

Kan det vara så att USA erbjöd regimen Rigi i syfte med större hjälp i Afghanistan? Eller som goodwill inför fortsatta förhandlingar kring atomprogrammet? Jundullah gerillan har ju sin bas i Pakistan och det är en helt omöjlig gissning att USA har haft koll på organisationen en tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s