Targeting…

Mysteriet kring vem som dödade kärnfysikern Masoud Ali Mohammadi växer sig starkare. Direkt efter mordet pekade regimen ut rojalistiska terrororganisationer för att ligga bakom mordet och genomfört det på uppdrag från israeliska underrättelsetjänsten i samarbete med CIA. Anledningen ska ha varit att Masoud Ali Mohammadi skulle ha varit insyltad i Irans atomprogram. Med rojalisterna förnekar inblandning.

Masoud Ali Mohammad ska ha tydligt visat sina sympatier med Mousavi i presidentvalet men samtidigt tog han avstånd från demonstrationerna under Ashura.

Anklagelserna riktas nu mot alla möjliga håll.

En del anklagar regimen för att ligga bakom mordet på Masoud Ali Mohammed. Genom att mörda en hyffsad okänd Mousavi anhängare vill man visa att ingen går säker samtidigt som man kan skylla mordet på en kärnfysiker på Israel och därmed öka den interna pressen på de krafter som ännu inte tagit ställning mellan Khamenei och Rafsanjani. Samtidigt kan man svartmåla oppositionen eftersom man tidigare också menat att det är Rojalister och Mujaheddin som ligger bakom demonstrationerna och våldsamheterna i Iran.

Andra menar att det är Israel som ligger bakom mordet. Det förklaras med att man misstänker att Israel tidigare mördat en annan kärnfysiker (även om andra menar att även han mördades av regimen för att han ville hoppa av) för att stoppa eller i alla fall dra ner tempot på Irans atomprogram.

Det är mycket som är oklart…

Annonser

Ett svar till “Targeting…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s