What would Rafsanjani do?

Häromdagen skrev jag om att det fanns planer på att arrestera Rafsanjanis dotter Fazeh Rafsanjani och att det var av rädsla för henne och sin familj som Rafsanjani inte har synts de senaste dagarna. Det ligger givetvis mer bakom, en politiskräv som Rafsanjani vill nog se vart det hela är på väg innan han bestämmer sig. Läget är allt för ovisst just nu och det är inte så mycket som talar för att Mousavi och Karroubi ska fixa det här.

Nu skriver NIAC-bloggen om detta. Uppenbarligen finns det krafter inom regimen och nära Ahmadinejad som ser detta som rätt tillfälle för att ge sig på Rafsanjani. De vill genom att gripa hans dotter och använda henne som ammunition få honom att lämna sin plats som ordförande för Expertrådet och försvinna från den politiska arenan.

Men det är som NIAC-bloggen skriver ett högt spel. Khamenei vet att om man pressar Rafsanjani för mycket kan han mycket väl välja att lägga all sin tyngd bakom de gröna och verkligen göra ett försök att få Expertrådet att göra sig av med Khamenei.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s