Ovanliga vapen, olyckor och knark!

Iran inrikesminister Mostafa Mohammed-Najjar kunde idag berätta något som chockerande. Det var västerländska agenter, ovanliga vapen, bilolyckor och knark som låg bakom dödsfallen i samband med Ashura protesterna.

Rikspuckona på inrikesdepartementet har nu studerat mordet på Mousavis systerson Ali Habbibi Mousavi och kommit fram till att han sköts ihjäl av en ”ovanlig och speciell” form av vapen och att det hela luktade västerländsk konspiration. Ovanliga och speciella vapen finns inte i Iran.

Inrikesministern fortsatte med att säga att de andra som dog i samband med demonstrationerna dog på grund av olyckor. I alla fall två utav dessa dog i bilolyckor, en ”föll” från en bro och en var av de döda var narkoman. Inget att se här alltså…

Man kan tänka på att propaganda apparaten som nu haft 3 dagar på sig borde ha kunnat hitta på något bättre än det här. Regimens nuvarande förklaringar passerar med råge gränsen för vad som kan betraktas som skrattretande urusel – särskilt när alla med ett par knapptryckningar kan se hundratals filmer som motsäger propagandaapparatens kassa lögner.

Annonser

12 svar till “Ovanliga vapen, olyckor och knark!

 1. Hahaha, ja man vet inte om man ska skratta eller gråta. Man frågar sig stilla vem regimen tror de kan lura. Har alltid undrat om Khamenei förstår själv att han gör folket olyckligt. Kan inte undvika att se likheten mellan Khamenei och mörkrets herre Sauron i Sagan om Ringen. Han är ärketypen av en falsk profet och hans hantlangare bassijis är precis lika hjärndöda som orcherna.

  Vill ta tillfället i akt och tacka dig för den utmärkta nyhetsrapporteringen och dina klarsynta analyser av läget i Iran under det gångna året. Din blogg är, tillsammans med Mousavis Facebooksida, mitt förstahandsval för att följa vad som händer i Iran. Hoppas att fler upptäcker din blogg under 2010 och dessutom vågar kommentera. Skulle vara kul med lite debatt även om det nog inte är många i Sverige som är beredda att försvara Irans regim.

  Gott Nytt År!

 2. Mindre än tiotusen människor kidnappar en religiös högtid och använder denna för att skapa kaos och förstörelse. Ohyra, det är vad de är. Saknar respekt för religionen totalt, varför ska man då visa dem respekt? När man för olagliga demonstrationer, bränner hus, banker, affärer, misshandlar män med skägg osv så förtjänar man att bli bryskt behandlad. Så är det bara.

 3. Vaha, ta det här inte så personligt men du är antingen galen, korkad eller fanatisk.

 4. Just sådana ”argument” brukar idioten själv försvara sig med. Islam kommer att vinna i Iran! Dock så förtjänar ickereligiösa människor ochså en plats i samhället, något som de kanske inte har fått ordentligt. Men trots detta, man ska sätta hårt mot hårt. Man misshandlar människor men när man själv blir misshandlad så gråter man. Torka tårarna, de är inte ett dugg värda.

 5. Vaha, jag vidhåller fortfarande att du är en idiot. Det behövs faktiskt inte så mycket starkare argument mot någon som vägrar inse att Iran är en diktatur. Övriga argument är faktiskt fullständigt överflödiga.

  Än mer tragiskt är att du vägrar inse att islam kanske är den största förloraren. Det krävs återigen antingen en idiot, galning eller fanatiker för att vägra inse det.

 6. Underbar argumentationsteknik. Känns som att det inte finns så mycket bakom dina idiotstämplar. Tiotusen fega och respektlösa demonstranter kablas ut till omvärlden, precis som att hela Iran protesterar mot den sittande regeringen.

  Har du hört talas om olika typer av demokratier? Iran är inget Sverige, förstå att det finns en skillnad. Och jag hoppas att Iran aldrig blir den tandlösa, svaga demokrati som Sverige är. En simpel knähund för USA. Det är det enda ni vill, jävla sionistkramare.

  Med tiden så kommer saker bli bättre i Iran och Islam kommer att segra och sprida sig.

 7. Jodå, det är bara att du inte lyckats klura ut vad som finns bakom dem.

  Nåpp, jag har inte hört talas om att det finns olika typer av demokratier. Eftersom grunden för demokrati är erkännande av negativa rättigheter. Det finns inga varianter på det.

  Har du någon sin funderat över alla misslyckade ideologier och staten haft samma inställning som du har just nu ”det blir bättre snart och då jävlar får ni se”…

  Förresten, är Iran en stark stat? Har åstadkommit vad de senaste 30 åren?

 8. Det existerar orkelösa, sekulära demokratier som är sionisternas främsta vänner. Men Iran är en religiös demokrati, med Islam som ljuset som ska föra landet vidare.

  Du frågar mig vad landet åstadkommit under de senaste 30 åren? Levnadsstandarden har blivit högre, analfabetismen har blivit mindre, man har lyckats att bli allt mer självförsörjande osv. Varför tror du själv att man inte gjort fler framsteg? Du har ”Israel” och Usa som gör allt i deras makt för att inte låta Iran göra några framsteg. Iran har blivit hackkycklingen i väst och jag är glad att det finns en motpol till galenskaperna som pågår här. MKO som har varit en terrorstämplad organisation har ju varit inblandade i demonstrationerna, det erkände Rajavi.

  Om du inte ser omvärldens försök att stoppa allt Iranskt som har en touch av Islam så är du själv totalt blind och en sionistälskare av högsta grad.

  Nu följer vi utvecklingen och ser hur ordningen återställs och Iran reser sig ur problemen. För det kommer man att göra. Man är fortfarande en ung stat som hela tiden förbättras.

 9. MKO med stöd av USA.

 10. Religiös demokrati – jo, det kan du ju förklara för dem som sitter i Evin fängelset eller avrättats de senaste åren. Om vilken tur dem har haft som bott i en religiös demokrati.

  Förresten så är inte dina argument särskilt nya. Det har funnits gott om personer historiskt som kommit att försvara diktaturer för att man avskyr USA/Israel. Det brukar inte vara något vidare försvar.

  Sen framstegen som du räknar upp kräver en modifikation. Alla framsteg som du räknar upp är relativa. Hela världen har blivit en bättre plats de senaste 30-åren och trots ditt ihärdiga försök att utmåla Iran som ett paradis så är det ett faktum att Iran har gravt underpresterat. Landet är fortfarande djupt beroende av olja som enda exportmedel och inkomst.

  Att man är ”självförsörjande” är en lögn och om du läser lite ekonomisk historia så ser du att varje land som tvingat sig själv att bli självförsörjande misslyckats gravt. Iran är inget undantag.

  Sen tyvärr, Iran kommer inte att resa sig ur problemen. Det är det som är landets största problem. Iran har aldrig varit en stabilstat och kommer aldrig att bli det så länge landet inte demokratiseras – och då menar jag blir en riktig demokrati. Begrepp som ”religiös demokrati” existerar inte.

  Ett tips till dig skulle vara att flytta till Iran och sen testa gränserna för den religiösa demokratin.

  Tryck upp ett flygblad där du kräver Ahmadinejads avgång (det borde man väl kunna göra även en i religiösdemokrati) och ställ dig och dela ut det i Teheran. Sen återkom och berätta om slutresultatet…

 11. Läs det jag skrivit ännu en gång. MER självförsörjande har jag skrivit. Det är få länder i världen som kan vara totalt självförsörjande, om inte ett enda.

  Och jag börjar kraftigt fundera över din mentala hälsa? Är dina definitioner av en demokrati endast att avrättningar inte finns? Du pratar om en ”riktig demokrati”, vad är detta? Säg det du menar istället, en sekulär demokrati. Ta tillbaka shahen, eller vad du nu än vill.

  Så vitt jag vet så är inte USA en demokrati enligt dina mått. Och inte Israel heller isåfall. Men ändå så har man mage att klaga på Iran. Se till er själva först, sionistvänner.

  Och vart har jag utmålat Iran som något paradis? Det finns många saker i Iran som måste bli bättre men jag tror att man kommer att klara av detta. Om sionisterna bara slutar hacka på Iran och försöker förstöra så kan man bygga upp något riktigt fint och INSHALLAH så kommer Islam, det äkta Islam att sprida sig till resten av mellanöstern för att därefter ta över världen. One ummah. Dock ska man göra allt detta med respekt för olika människor och dess särarter.

  Vi får kämpa och hoppas på det bästa! Så att även du kan återvända till Iran, ha en muslimsk regering och vara nöjd. Så vidare inte du är en motståndare till Islam, då kanske vilken muslimsk regering som helst är fel, för dig.

 12. Jaja, mitt argument gäller för alla länder som väljer den urkorkade strategin att bli ”mer självförsörjande” – återigen alla länder som gett sig in på det har misslyckats.

  Nej, min definition av demokrati är som alla andra seriösa forskares definition. Fri press, yttrandefrihet, oberoende rättsväsende, fria val. Om det förekommer dödsstraff eller ej är inte avgörande om ett land är demokratiskt eller inte. Däremot så krävs det att den institution som dömer ut straffet är politiskt oberoende. Vilket Irans rättsväsende inte är det.

  Sen måste även en fanatiker som du ställa dig frågan – att om den iranska regimen är så pass snäll och i grunden god. Varför envisas den med att årligen ligga i topp på listan över länder som avrättar in befolkning. Är det något fel med iranier som gör att vanliga fängelsestraff inte duger? Eller är det islamisen det är fel på?

  Sen den här helt urgalna idén om en ”one Ummah” – har du helt tappat alla celler av vett i hjärnan? Iran är väl kanske den mest avskydda staten i mellanöstern. Finns det något iranier inte tål så är det araber och finns det något araber inte tål så är det iranier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s