Dödsstraff utdömt..

Ett av konsekvenserna av demonstrationerna och oroligheterna har varit att regimen allmänt har tagit av sig silkesvantarna. Brott som man tidigare bestraffade mildare och ibland kunde se mellan fingrarna på ger nu dödsstraff.

Det är något som verkar ha drabbat den 62-årige Ali Saremi som dömts till döden för att ha deltagit i en demonstration för att minnas de politiska fångar som mördades 1987 av regimen. Han greps efter demonstrationen den 5e september 2007, alltså långt innan sommarens protester.

Ali Saremi har spenderat 20 av de senaste 30- åren i fängelse för sin politiska aktivitet. Ett problem för honom är att hans son tydligen är medlem i sekten Mujaheddin-e-Khalq.

Även med den bakgrunden och historien så skulle Ali Saremi nog inte ha fått ett dödsstraff utdömt. Han skulle säkerligen få utstå samma omilda behandling som han verkar ha fått, men ett dödsstraff skulle regimen inte utdöma. Men nu är tiderna annorlunda och regimen bedömer att den nu verkligen måste ta i med hårdhandskarna. Därför kan vi vänta inte bara fler dödsdomar men också allt fler verkställande av dödsdomar och offentliga avrättningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s