Regimen svarar…

Mellan demonstrationerna så agerar regimen…

Systersonen,

Regimen förnekar att Ali Mousavis kropp skulle ha försvunnit och man förnekar all inblandning i mordet på Ali  Mousavi. Istället försökte idag Kayhans chefredaktör med anklaga Mousavi själv för att ligga bakom mordet. Regimen meddelar att man håller på att undersöka mordet…

Larijani,

Parlamentetstalman och en ”up and coming” aktör inom regimen Ali Larijani gick idag till hård attack mot demonstranterna. Han anklagade dem för att bland annat vara USA och Storbritanniens lakejer. Larijani gick så hårt ut att han krävde strängaste möjliga straffet för demonstranterna. Larijani som till en början i somras försökte hålla en neutral och ibland förstående inställning till demonstranterna har det senaste halvåret tydligt ställt sig på Khameneis sida. Hans uttalande denna gång är de skarpaste sedan i somras. Tanken är att skicka ut signaler om att nu är det slut lekt.

Regimvänliga demonstrationer

Samtidigt kommer det rapporter om att tiotusentals regimvänliga samlats i Tehran idag för att visa sitt stöd till Khamenei och Ahmadinejad.

Utländskinblandning

Regimen kör stenhårt på linjen att demonstranterna är utländska lakejer och man har pekat ut britterna som den största fienden. Den annars vänlige och ständigt leende utrikesministern Mottaki gick till hård angrepp mot Storbritanniens utrikesminister och menade att om inte ”Storbritannien slutade med att snacka skit så kommer dem att få en käftsmäll”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s