Mahmoud Vahidnia – kuriosa

Jag inser att jag helt har missat Mahmoud Vahidnia, en begåvad matematik student på Sharif Teknologiska Universitet som kritiserade Khamenei ansikte mot ansikte.

Det var när Khamenei träffade ett gäng studenter i direktsänt Tv som Vahidnia klev upp tog tag i mikrofonen och kritiserade Khamenei i hela 20 minuter. Galet modigt och makalöst. Statstelevisionen som fattade vart det hela var på väg hann tidigt avbryta sändningen men säkerhetsstyrkorna vågade ändå inte röra Vahidnia som under 20 minuter gav sig på Khamenei.

Han tog bland annat upp att han aldrig läst en tidningsartikel som kritiserat Khamenei och menade att han gått ifrån att vara en ledare till att bli en ”okunnig idol i en gyllene bur”. Vahidnia fortsatte också med att kritisera statstelevisionen som han menade gav en allt för ensidig bild av vad som händer i Iran. Han klagade också på begränsningen på yttrandefriheten och menade att Khamenei borde sluta stänga ner tidningar som inte följer regimens linje, m.m.

Khamenei ska ha lyckats hålla masken. Han ska ha lyssnat tålmodigt och sedan svarat med att han är öppen för kritik och att han förstår att det finns gott om kritik mot hans beslut. Han sa också att han själv håller med om att den statliga televisionen inte alltid håller måttet och försvarade sig med att han inte godkänner varje program.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s