Blow back…

Terrorgruppen Jundallah har slagit till igen och den här gången rejält. Hittills har gruppen som bäst varit en irriterande moment för regimen. Gruppen har mesta dels gjort sig känd för att döda soldater oftast av lägre rang och genomföra terrorattentat i mindre skala.

Men med dagens attentat har Jundullah jobbat upp sig. Det rapporteras om 60 skadade eller döda och bland dessa ska det finnas ett flertal höga befäl inom Revolutionsgardet .

Regimen pekar givetvis på att USA ligger bakom och att det är USA som beväpnar gruppen. Det finns goda skäl att tro att regimen har en poäng. Att USA under Bush-administrationen hade som strategi att beväpna diverse terroristgrupper inne i Iran för att destabilisera landet. Jag misstänker och hoppas att den nya administrationen övergett den taktiken och det här terrorattentatet är knappast något som underlättar förhandlingar med Iran eller stärker reformisterna.

Tvärtom, ett attentat med en sådan högprofil ger regimen argument och skäl för att vara än mer hårdför mot dissidenter och stärker säkerligen hökarnas position i utrikespolitiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s