Dödsstraff…

Jag har pågrund av flytt och jobb varit väldigt inaktiv på bloggen. Men ser nu att DN har en artikel om att tre personer dömts till döden för sin medverkan i protesterna i samband med presidentvalet. De anklagas för att tillhöra antingen kommunistiska galenpannorna Folkets Mujaheddin eller de Rojalistiska galenpannorna som tagit på sig ett par mindre attentat i Iran de senaste åren.

Jag skrev redan när rättegångarna började att risken för att dödsstraff utmäts finns dock så tror jag inte att dem kommer att verkställas. Regimen vill sända en stark signal om att den inte kommer att vika sig och att det finns konsekvenser för den som är beredd att gå emot den. Men den vill samtidigt rädda det som finns kvar av legitimitet och ansikte. Samtidigt som man inte vill skapa martyrer för demonstranterna. Därför är jag rätt säker på att de dödsstraff som utdöms kommer att förvandlas till livsstids fängelse eller dylikt.

Annonser

3 svar till “Dödsstraff…

 1. profanum_vulgus

  Vad tror du att regimen i Sverige försökte sända för signaler med domarna efter GBG-kravallerna?

 2. Tycker det är osmakligt att du kallar de politiska falanger som de åtalade tillhör för ”galenpannorna”. Jag trodde din blogg hette ”Fria Iranvänner”. Jag tillhör inte dem men jag försvarar deras rätt att uttrycka sig, så mycket mera när de är på plats och riskerar livet och vi sitter här i trygghet.

  Mvh
  Beroz

 3. majedsafaee82

  Profanum_vulgus: skön jämförelse där mellan det iranska och svenska rättsväsendet.

  Beroz: Osmakligt kanske – sant absolut. Jag försvara också deras rätt till sina åsikter men det förtar ju inte de faktum att organisationerna ifråga är galenpannor…

  Sen så ska man nog ta det med en stor nypa salt – jag är inte helt säker på att de dömda på något sätt har några kopplingar till varken MEK eller rojalister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s